Project 1828

Tijdelijke opfleuring van Spaarndamseweg 13 oftewel het KV-station
Van de projectontwikkelaar:

Beste leden van de klankbordgroep,

Zoals u waarschijnlijk weet is het transformatorstation op de locatie Spaarndamseweg 13 beklad. We hebben van verschillende buren begrepen dat zij zich storen aan dit aangezicht. Daarom hebben we een ontwerper gevraagd om de muur waarop diverse buren uitkijken te laten verfraaien door een muurschildering.

Kunstenaars Phylos Donkertino en Ben Plummer hebben in onze opdracht een muurschildering ontworpen voor de westzijde van de Spaarndamseweg 13.
Voor het ontwerp ‘Cycle of life’ hebben zij zich laten inspireren door de levensfase van de nieuwe bewoners van 1828. Vogels op het kunstwerk staan symbool voor grootbrengen, uitvliegen en je eigen weg vinden.
Precies wat de toekomstige bewoners van 1828 Haarlem ook gaan doen.

Op maandag 3 oktober 2022 is gestart met het aanbrengen van de grondlaag. De direct omwonenden worden vandaag hierover geïnformeerd middels een brief in de bus. Het duurt vervolgens twee tot drie weken – afhankelijk van het weer – totdat de muurschildering gereed is. De leden van het 1828 Haarlem woonpanel zullen later deze maand samen met de wethouder een laatste hand leggen aan de muurschildering.

De presentatie en het verslag van afgelopen klankbordgroepsessie is nu te vinden op onze website www.spaarndamseweg13.nl/bijeenkomsten.
Binnenkort volgt er meer informatie over een brede slotbijeenkomst via onze digitale nieuwsbrief. U kunt zich hiervooraanmelden op onze website.

Heeft u vragen, neemt u dan contact op met Jolijn Goertz via info@spaarndamseweg13.nl of telefonisch via 020-523 50 90.

Met vriendelijke groet,
Projectteam Spaarndamseweg 13