
WIBN naar wijkplatform?

Bovenstaande link gaat naar de informatie die de gemeente geeft over de vorming van wijkplatforms.
De Wijkraad Indische Buurt Noord is zich nog aan het beraden over deze transitie.

vandalisme?

Of gewoon een wat dommige reactie op een democratisch proces?
Op of rond 1 juni j.l. heeft iemand het nodig gevonden een tekst te spuiten op de muurschildering van het pand aan de Spaarndamseweg 13.
In ieder geval gaat het om het bekladden van andermans eigendom. Hoe zou zijn/haar reactie zijn als de auto van desbetreffende ‘kunstbekladder’ op deze manier bewerkt zou zijn?

Transformatoren er uit
Men is gestart met het verwijderen van de ‘technische inboedel’ van het gebouw Spaarndamseweg 13. Dit wordt duurzaam aangepakt en zoveel mogelijk materialen worden hergebruikt.
HLMN-Bewonersbrief-Spaarndamseweg-13
Natuur in en om de wijk


Onderduikverhaal Indische Buurt

De tegeltaxi

Jaarvergadering 2023
Oftewel alles over natuur en groen in, en om onze wijk
PosterJV2023SaveTheDate3
1e deel Nieuw Guineaplein klaar

Het jaarplan 2023 van de wijkraad
Jaarplan 2023
Samenstelling en werkwijze
Samenstelling wijkraad
De wijkraad bestaat volgens de gemeentelijke verordening uit minimaal drie personen met een inspanningsverplichting tot vijf personen. Het dagelijks bestuur van de wijkraad bestaat uit een voorzitter, secretaris en penningmeester, het dagelijks bestuur legt verantwoording af aan de wijkraad.
Kerntaak wijkraad
De kerntaak van de wijkraad is het behartigen van de belangen van de bewoners van de wijk.
Werkwijze wijkraad
De wijkraad vergadert conform de verordening van de gemeente Haarlem één keer per maand of zoveel meer of minder als nodig. De vergaderingen zijn openbaar en kunnen worden bijgewoond door belangstellenden en betrokken bewoners.
De wijkraad werkt met werkgroepen en commissies die worden samengesteld rondom een thema of aandachtsgebied. In deze werkgroep of commissie zit in ieder geval één lid van de wijkraad ten behoeve van de afstemming.
Cyclus
De wijkraad stelt een jaarplan op dat wordt vastgesteld in januari van dat jaar, tevens maakt de wijkraad een jaarverslag, na een evaluatie die medio december wordt gehouden die tevens input levert voor het dan nieuw op te stellen jaarplan.
Bezoek externe vergaderingen
De wijkraad is vertegenwoordigd in de volgende vergaderingen:
- WBO-vergaderingen (maandelijks)
- Wijkplatform Noord
Activiteiten, werkgroepen en aandachtspunten
Beoogde activiteiten
- Rondom de kerst zal er een activiteit worden georganiseerd met samenzang
Werkgroep Groen
De werkgroep groen houdt zich bezig met het vergroenen van de wijk.
Projectgroep ontwikkeling Nieuw Guineaplein
Er is een projectgroep voor de ontwikkeling van het Nieuw Guineaplein. Een stuk van het plein wordt bestemd voor moeders/oma’s en kleine kinderen. Er moet een lage afscheiding komen naar de straat, zodat de kinderen daar niet kunnen komen.
Ook moet er rekening worden gehouden met oudere kinderen en jongeren van 12 tot 22 jaar. En voor ouderen moet er ruimte zijn voor een jeu-de-boules-baan. Centraal staat de participatie van bewoners en de verbinding. De beoogde opening van het plein zal zijn medio mei/juni 2023 met een informatiemarkt.
Ruimtelijke ontwikkelingen
De wijkraad volgt de ontwikkelingen en geeft gevraagd en ongevraagd advies over projecten die gepland zijn of worden.
Aandachtspunten
- Relatie met andere organisaties: uitgangspunt is om elkaar te versterken
- De verandering doordat vanHierHaarlem de ondersteuning in het sociale domein in Haarlem zal gaan verzorgen, als opvolger van Dock
- De ontwikkelingen van het wijkplatform als opvolger van de wijkraad
- Jongerenwerk
- Zonnepark en windmolens in de Waarderpolder
P.R.
Het wijkblad verschijnt drie keer per jaar: een voorjaar-, zomer- en wintereditie. In ieder geval één lid van het dagelijks bestuur is betrokken bij de redactie, realisatie en bezorging. Daarnaast is er de website die actief wordt beheerd en zijn er informatieborden.