Nieuws:

In de krant van woensdag 11 november stond onderstaand bericht:

[/vc_column_text]

Oproep aan bewoners:

Heeft u geen voortuin en zou u een geveltuintje willen, meld u hiervoor aan bij de werkgroep Groen. Stuur een mail naar groen@wibn.nl.

In mei wil de werkgroep Groen een geveltuinactie opzetten met het aanleggen van circa 10 geveltuinen bij bewoners.

Groene handen gevraagd

Sinds augustus 2018 is een kleine, maar enthousiaste werkgroep Groen actief in de Indische buurt-Noord.

Indische Buurttuin

Wij zijn nu druk als deelnemer in de werkgroep Indische buurttuin (gelegen achter het wijkcentrum De Horizon). De buurttuin wordt op zaterdagochtend 21 maart om 10 uur officieel feestelijk geopend. Meer informatie hierover volgt.

Geveltuinactie

In mei willen wij een geveltuinactie opzetten met het aanleggen van circa 10 geveltuinen bij bewoners.

Wij zijn dringend op zoek naar:
  • mensen die ons willen helpen met de geveltuinactie in mei
  • mensen die het leuk vinden om af en toe te tuinieren in de straks bloeiende Indische buurttuin
  • mensen die deel willen nemen in onze werkgroep Groen (we overleggen ’s avonds, 1 maal per 3 weken).

Wil je ons komen helpen? Stuur een mail naar groen@wibn.nl.

Officiële opening buurttuin

Op zaterdagochtend 21 maart om 10 uur vindt de officiële opening plaats van de Indische Buurttuin. Dit project is op 26 oktober 2019 opgestart met medewerking van wethouder Merijn Snoek. (zie opstart buurttuin) Dit initiatief is ontstaan uit een samenwerking van bewoners, DOCK, Doetuinen, de wijkraad, Gemeente Haarlem, Steenbreek023, Ymere en Spaarnelanden. Meer details volgen….

 

Opstart Indische Buurttuin

zaterdag 26 oktober Achter wijkgebouw ‘de Horizon’ is een stuk betegelde binnenplaats uitverkoren om vergroend te worden. Initiatiefnemers van Dock, werkgroep Groen, Steenbreek023, en anderen, hebben wethouder Merijn Snoek uitgenodigd om de eerste tegel(s) te verwijderen. Er zijn die dag ook door buurtbewoners plantjes geplant, die door mensen van de Kweektuin geregeld waren, in tuingrond die door Spaarnelanden is geleverd.

Eerst tegels weghalen.

Daarna plantjes er in.

Vergroen je tuin

 

Veel tips over het vergroenen van je tuin zijn te vinden op onderstaande websites:

 

https://www.huisjeboompjebeter.nl/

 

http://delevendetuin.nl/

 


 

Bewoners van een stukje Timorstraat in actie.

 

Let op de kikker

 

Dit is nog maar het begin!

 

Hoe leuk je een boomspiegel kunt maken bleek toen er een spontane actie op gang kwam door bewoners. In 3 boomspiegels verschenen ineens fleurige plantjes, kaboutertjes, kikkers, kruik met plantjes en schelpjes die de bodem bedekten. Door de actie van Spaarnelanden waar gratis compost opgehaald kon worden, werd het plan opgevat dit om de bomen te verspreiden en de spiegels van de andere bomen in de straat ook op te leuken. En van het een kwam het ander! Het was net een slang die uitgerold werd en bewoners staken elkaar aan. Onkruid werd verwijderd, stenen werden aangesleept als omheining en tegen de hondenpoep, verse aarde en compost werd uitgestrooid, plantjes werden vanuit de achtertuin in de spiegel geplant en bloeiende en geurige plantjes werden verdeeld. En dan de bijen/vlinder zaden uitstrooien die uitgedeeld waren door de ‘Werkgroep Indische Buurt Noord kleurt groen’. Wat zal het over een aantal maanden een bloemen zee zijn in de straat, met hopelijk een keur aan bijen en vlinders. En wat is het leuk om als buren met elkaar de straat groener te maken!

 


 

Spaarnelanden:

 

De natuur in je stad

 

Een boomspiegel, geveltuin, groenstrook of bloembak adopteren.

 


 

[/vc_column][/vc_row]

FB_Groen_Poster_2019_fina


 

Rapport over de verstening van de buurt

 

Vier studenten van de hogeschool van Hall van Larenstein uit Velp hebben zich de afgelopen maanden gebogen over de verstening van de Indische Buurt Noord. Zij hebben hun bevindingen en aanbevelingen samengevat in een lijvig rapport. Als je op onderstaande link klikt kun je het rapport openen en inzien.Rapport IBN

 

voorpagina VHLrapport