In de Indischebuurt Noord staan twee kerken. Beide zijn actieve gemeenschappen en regelmatig betrokken bij buurtevenementen.

Pinkstergemeente Immanuel

Aan Medanstraat 32-34 vindt u de Pinkstergemeente Immanuel.

“Pinkstergemeente Immanuel is voortgekomen uit een beweging die in de 20e eeuw geestelijke vernieuwing bracht binnen de westerse kerk en sindsdien is uitgegroeid tot de snelstgroeiende en meest dynamische kerk ter wereld. Kenmerkend voor deze beweging was een herontdekking van de gaven en de boven-natuurlijke werking van de heilige Geest – iets dat tegenwoordig gelukkig in veel kerken een erkende plek heeft gevonden.

We zijn een gemeente van alle generaties, open voor alle culturen en met mensen uit alle sociale geledingen. Dat willen we ook graag zo houden – midden in een samenleving waar deze verschillen helaas tot een steeds grotere verwijdering leiden. De gemeente die God bedoelt is een gemeenschap waarin alle mensen in eenheid zich thuis mogen weten. De Bijbel vergelijkt de gemeente dan ook met een huisgezin.”

immanuel-voorzijde


Adelbertusparochie

Nèt op de hoek buiten onze wijk bevindt zich de Adelbertusparochie.

“De H. Adelbertusparochie is een gemeenschap van Rooms-katholieke gelovigen. Mensen die, bezield door de Heilige Geest en in geloof in God, willen leven als Jezus van Nazareth. In navolging van Jezus Christus hopen zij bij te dragen aan de realisering van het rijk van God.”