Feestelijke ondertekening wijkcontract maandag 7 september

Op maandag 7 september wordt het wijkcontract 2015-2016 voor onze buurt ondertekend. U bent van harte welkom in wijkcentrum De Horizon vanaf 19.30 uur.

Maandag 7 september is het feest voor onze wijk. Want dan ondertekenen wij het wijkcontract. Dat is een mijlpaal voor onze buurt. Met dit contract staat onze wijk één jaar lang in de spotlights. We maken de wijk schoner en veiliger en we willen de activiteiten beter afstemmen op de behoefte van de bewoners.

Schoner, veiliger, socialer
De afspraken in het wijkcontract gaan voornamelijk over het schoon en veilig maken van de wijk. Het gaat dus om het opknappen van de straat, stoepen en speeltoestellen en om het aanpakken van zwerfafval en zwerfvuil. Maar het gaat ook om veiliger verkeerssituaties. En uniek voor onze wijk is dat er een aandacht is voor sociale activiteiten. Voor iedereen, jong en oud.

Iedereen doet mee
Met het wijkcontract gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Dat er nu een wijkcontract ligt, is te danken aan de inzet van de gemeente, de politie, de Wijkraad Indischebuurt Noord, welzijnsorganisatie Dock, Spaarnelanden en de woningcorporaties.

Maar het wijkcontract is vooral ook te danken aan u. Veel bewoners hebben vorig jaar de wijkenquête ingevuld waardoor wij een goed beeld hadden van wat u wilt verbeteren in de wijk. Het is ook te danken aan enthousiaste buurtbewoners die in werkgroepen de knelpunten en oplossingen in kaart brachten. Daarnaast hielpen verschillende buurtbewoners mee aan een wijkschouw waarbij concrete knelpunten (verzakte straten, scheve tegels etc.) zijn genoteerd. Urgente zaken zijn en worden door Spaarnelanden verholpen.

Vier het mee!
En 7 september is het zover. Dan tekenen alle betrokken partijen het wijkcontract. Namens de gemeente gebeurt dat door wethouder Merijn Snoek. Graag willen wij deze heuglijke gebeurtenis samen met u vieren. Het is immers ook een feestelijk moment voor u. Kom dus maandag 7 september, 19.30 uur naar wijkcentrum De Horizon (Ambonstraat / Nieuw-Guineaplein).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *